Websites

De door DaMoWeb aangeboden diensten met betrekking tot websites, bestaan uit die werkzaamheden die het bouwen, onderhouden en beheren van een website met zich meebrengen. En natuurlijk komen er zaken om de hoek kijken die op deze pagina niet genoemd worden. Een website ontwerpen is immers maatwerk.

 

Advies

Een website begin je niet van de ene op de andere dag. Er komen wat vragen om de hoek kijken die van belang zijn om tot een goed resultaat te komen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen, kan DaMoWeb een advies uitbrengen.

Denk bijvoorbeeld aan webhosting. Welke hostingprovider past het beste bij de beoogde website. Hoeveel ruimte zal er nodig zijn? Hoeveel emailadressen is wenselijk? Domeinnaamregistratie, een .eu-domein voor een dorpswinkeltje is wel stoer, maar niet echt logisch.

 

Ondersteuning

Als er een keuze is gemaakt voor een webhostingprovider, volgt de administratieve afhandeling. Domeinnaamregistratie, webhosting aanvragen. Formulieren invullen, tekenen, terugsturen, etc. etc.

DaMoWeb kan deze taken voor u regelen tegen een geringe vergoeding. Echter het contract wat u afsluit, is tussen u en de hostingprovider.

Ondersteuning is een breed begrip en na overleg met u, moet duidelijk worden in welke vorm DaMoWeb u van dienst kan zijn.

 

Bouw

Het bouwen van een website hoeft niet moeilijk te zijn, maar smaken verschillen. En daarom zal de nieuwe eigenaar van een website duidelijk moeten maken wat wenselijk is en wat absoluut niet. Dit is een interactief proces tussen u, als opdrachtgever, en DaMoWeb.
DaMoWeb maakt de website m.b.v. de software WordPress. Dit is van oorsprong een weblogtool maar wordt steeds meer gebruikt als puur Content Management Systeem (CMS). Belangrijk aspect van een CMS is dat u na oplevering zelf de inhoud naar wens kan aanpassen.

De bouwfase gaat als volgt: DaMoWeb zet eerst een test-website op die alleen voor u beschikbaar is. Hier wordt de website gebouwd en kunt u de vorderingen volgen. Er is gedurende deze fase nauw contact tussen u en DaMoWeb om de website zo goed mogelijk aan uw wensen te laten voldoen. Als u tevreden bent en akkoord geeft voor publicatie, zal de website beschikbaar worden gesteld voor het publiek.

Oké, nu is de website online en zijn we klaar. Helaas niet, er zijn nog wat aspecten die steeds weer terugkeren om de website goed en veilig draaiende te houden. Hieronder worden deze aspecten toegelicht.

 

Backup

Het veiligstellen van de data (tekst, foto’s, layout etc.) is in principe een taak van de hostingprovider. Maar je weet nooit zeker of de hostingprovider wel backups van uw website maakt en in geval van een calamiteit in staat is uw website (volledig) te herstellen. Daarom is het belangrijk zelf te zordragen voor het maken van backups. Dit moet regelmatig gebeuren, afhankelijk van de frequentie waarmee de website aangepast wordt. DaMoWeb maakt en bewaart eenmalig een reservekopie bij oplevering. In overleg kan DaMoWeb zorgdragen voor het maken van verdere backups met een bepaalde regelmaat.

 

Onderhoud

Een website is aan onderhoud onderhevig. Van WordPress bijvoorbeeld komen regelmatig nieuwe versies uit. Redenen hiervoor kunnen zijn: verbeterde functionaliteit of aanscherping van de beveiliging etc.
In overleg is het mogelijk deze taken uit te laten besteden aan DaMoWeb.

 

Beheer

Het beheren van de website kunt u zelf doen.

Beheerstaken:

  • Het publiceren van nieuwsartikelen/tekst.
  • Plaatsen van foto’s.
  • Pagina’s verwijderen, aanpassen, aanmaken.
  • Geregistreerde gebruikers beheren.
  • Bezoekersstatistieken raadplegen.

DaMoWeb maakt bij oplevering van de website een gebruikershandleiding die gericht is op het beheer van de website. Met dit naslagwerk is het betrekkelijk eenvoudig om de beheerstaken uit te voeren. Mocht u er toch niet uitkomen m.b.v. de handleiding of het beheer wilt uitbesteden, kan DaMoWeb deze taken uitvoeren in overleg met u.

 

Contact opnemen

Ga naar de pagina Contact om vrijblijvend contact op te nemen met DaMoWeb.

Facebook