Computersupport

 

Aanschaf pc’s/laptop

Al snel na het oprichten van DaMoWeb bleek er ook veel vraag te zijn naar assistentie bij de aanschaf van pc en/of laptop. Veel mensen hebben moeite om een juiste keuze te maken. En dat is begrijpelijk, in de warenhuizen staan vaak tientallen apparaten opgesteld, de één mooier dan de ander en ook nog heel verschillend in prijs.

 

Maatwerk

Het vinden van een gepaste pc/laptop is maatwerk. Eerst wordt in kaart gebracht wat uw wensen zijn en wat u van een computer verwacht. Als uw wensen duidelijk zijn, gaat DaMoWeb shoppen en maakt -afhankelijk van het aanbod op dat moment- een offerte van één of meerdere pc’s/laptops.

 

Offerte

Op de offerte staat één vast bedrag. In dat bedrag zijn bijvoorbeeld de volgende werkzaamheden inbegrepen (dit kan per geval afwijken, het is tenslotte maatwerk!):

  • Aanschaf pc/laptop.
  • Installatie Windows.
  • Maken van de Recovery DVD’s.
  • Maken van een initiële backup.
  • Evt. overzetten van data van een oude pc
  • Installatie virusscanner.
  • Evt. installatie van uw eigen software.
  • Leveren en plaatsen van de pc/laptop.
  • Aansluiten van de pc/laptop op het (draadloze) netwerk.
  • Begeleiding bij het ingebruiknemen van de apparaten

 

Aanschaf overige hardware

Onder overige hardware valt o.a. printers, kabels, computerspeakers, microfoons, (draadloze) muizen, USB-harddisks etc.
Hiervoor geldt eigenlijk dezelfde procedure als bij pc/laptop. DaMoWeb bestelt hetgeen u wilt aanschaffen en komt het op locatie installeren.

 

Veiligstellen van uw data

De opslagcapaciteit van de harddisk(s) in computers wordt steeds groter. Op een harddisk kunnen bijvoorbeeld duizenden foto’s worden opgeslagen. Helaas heeft dit ook een keerzijde. Doordat er zoveel data opgeslagen kan worden op de harddisk van een computer, wordt ook sneller de noodzaak vergeten een backup te maken van uw belangrijke data (foto’s, documenten, filmpjes etc.). De hoeveelheid data maakt het er ook niet makkelijker op om alles op een DVD’tje te branden en bovendien is het nog een vervelend klusje.
Echer kan een harddisk kan zomaar opeens defect raken en dan wordt het heel moeilijk om de data er nog af te krijgen. Er zijn bedrijven gespecialiseerd om data van defecte harddisks terug te toveren maar verstandiger is er voor te zorgen dat u deze bedrijven niet nodig heeft door zelf backups te maken.
DaMoWeb kunt u hierbij helpen om een degelijk backupsysteem (op maat) op te zetten. De kosten zijn relatief klein, het gemak is groot.

 

Regio

De regio waarin DaMoWeb op locatie langskomt, beperkt zich tot Ridderkerk en omgeving. Heeft u een opdracht waarbij een bezoek noodzakelijk is en twijfelt u of u zich bevindt binnen de genoemde regio, neem dan s.v.p. contact op.

 

Contact opnemen

Ga naar de pagina Contact om vrijblijvend contact op te nemen met DaMoWeb.

Facebook